L'Aprenentatge Servei, conegut com a APS, és una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat, en el qual els participants aprenen tot treballant en necessitats reals de l'entorn amb la finalitat de millorar-lo.

 

Aquest curs 2016-2017, a l'Institut de Tona, amb col·laboració amb la Mancomunitat La Plana i l'Ajuntament de Tona, n'hem iniciat un de nou: Tots som joves, tots som grans. Aquest projecte consisteix a realitzar uns tallers per als avis del poble per tal que puguin aprendre aspectes relacionats amb les noves tecnologies.

 

Així, els alumnes de quart d'ESO, a través de les assignatures d'Informàtica, Cultura i valors i Llengua anglesa, han dissenyat quatre sessions per al mes de febrer i quatre més per al maig per tal de poder ensenyar als avis interessats com fer funcionar un smartphone, un ordinador portàtil o una tauleta.

 

A cada sessió, cada persona gran ha tingut un o dos joves, que el tutoritzaven i el guiaven en el seu aprenentatge. Això ha permès que els avis s'apropessin més al món de la comunicació instantània i que els joves s'acostessin més a una edat que sovint veuen com a llunyana i a la qual dediquen poc temps.

 

El projecte ha estat valorat molt positivament per part de tots els participants i organitzadors i esperem poder-ne fer més edicions en cursos propers perquè, en definitiva, tots som joves i tots som grans!

 

Més Osona se'n fa ressó. Veure la notícia.

 

 

   

 

     

 

L'Institut en formem part

 

         

Moodle

 

Escola d'Hostaleria d'Osona

Meteo Tona

 

Contacte

 

c/Torres i Bages 32      •     08551 Tona     •     Tel IES Tona: 93 812 57 23     •     Tel EHO: 93 887 08 54